Nyheter


Filtrera

ABB och Mericon lanserar ett gemensamt koncept

Den senaste tiden har vi tillsammans med ABB jobbat för att utveckla ett för oss båda nytt affärsområde; kompakta strömskenor med brytarförsedda uttagsmöjligheter. Vi på Mericon har under många år levererat strömskenor och skenbryggor mot industrin för effektiv strömöverföring från en punkt till en annan. Vår nya satsning tillsammans med ABB gör att vi nu breddar vårt sortiment med strömskenor, och erbjuder nu helhetslösningar med strömskenor utrustade med brytarförsedda uttagslådor i en mängd olika storlekar och utformningar. Det gör att vi nu har ett starkt erbjudande till projekt för kommersiella fastigheter, datacentraler, sjukhus, hotell etcetera. Denna breddning av våra erbjudanden gör att både vi och ABB ser mycket fram emot att på ett bättre sätt erbjuda en helhet till våra kunder. 

De senaste veckorna har vi haft en kickoff med våra säljare. Vi har också varit ute på gemensamma kundbesök för att presentera konceptet. Och vi kan redan nu konstatera att vårt erbjudande bemöts mycket positivt. Har du ett projekt på gång eller har du  frågor kring konceptet? Hör gärna av dig till din lokala säljkontakt hos oss eller ABB. Du kan också mejla till info@mericon.se så guidar vi dig vidare till rätt kontakt.

 

Vi söker teknisk säljare

Teknisk säljare med placeringsort Norrköping eller Linköping. 

Vill du jobba i ett innovativt och nischat företag inom strömfördelning, åskskydd och jordning? Kom och var med på vår resa i en framtidsbransch med stora möjligheter. För att möta efterfrågan på våra produkter och tjänster behöver vi ytterligare en kollega. Vår marknad består av bland annat OEM-tillverkare, elinstallatörer, industrier, skåpsbyggare och konsulter som på ett eller annat sätt behöver våra kunskaper inom detta område. Vi är angelägna om att hålla en hög och jämn kvalitet på våra råd, rekommendationer, 3D-ritningar, riskanalyser, produkter och installationer. Vi vet också att våra kunder värdesätter snabba och korrekta svar, och leveranser just-in-time. 

Vi ser framför oss att du har en bakgrund inom el, kanske som säljare, elinstallatör, elingenjör eller något annat som gör att du stärker vårt lag. Vi tror också att du är en lösningsfokuserad, prestigelös, driven person som tycker om att göra affärer. Du är en fena på att skapa och vårda relationer, både internt och externt. Och det är viktigt, för i de medarbetarundersökningar vi genomför får vi väldigt höga värden på bland annat trivsel, engagemang och motivation – och så vill fortsätta ha det. I ditt nya lag finns drygt 20 fantastiska medarbetare som alla är nyfikna på vår nästa kollega. Din placeringsort blir i Norrköping eller Linköping.

Som teknisk säljare hos oss ansvarar du för en egen region, och i den blir du vår kundansvarige representant. Med dina kunskaper om våra produkter och tjänster sätter du dig in i kundens behov och utmaningar, tar fram konkurrenskraftiga lösningar, upprättar offerter och avtal samt blir kundens primära bollplank hos oss. Du umgås tätt med dina kunder, både vad gäller resor där övernattningar kommer att ingå, samt via telefon och digitala möten.

Berätta om vem du är, vad du har gjort hittills i din karriär och varför du söker dig till oss. Vi rekryterar löpande, så skicka din ansökan snarast till ansokan@mericon.se

Årets fototävling är avgjord

Årets fototävling är nu avgjord. Juryn har efter överläggningar utsett en vinnare. Även i år var det många bra bilder och filmer som kom in på temat åska. Det är ju som bekant inte helt enkelt att fånga en blixt, så att få till en riktigt bra bild kräver något alldeles extra. Trots att det kom in många bra tävlingsbidrag kom juryn fram till en klar vinnare. Det är Sami Rahkonen som är fotografen bakom det segrande bidraget. Juryn bestod av fotograf Jeanette Dahlström, Mats Liljegren Elkedjan, Tommy Ernerudh Länsförsäkringar och Per N Lekemark Mericon, och deras motivering lyder:

”Juryn tycker att Sami både har fångat det vilda och kraftfulla i åskan på himlen, och litenheten i huset i nederkant. En vacker bild som både är lågmäld och explosiv!”

Sami vinner ett installerat överspänningsskydd till sin bostad.

Varmt tack till alla som har tävlat och skickat in bidrag, och stort grattis Sami till en välförtjänt seger!


FleXbus on tour

I höst kommer det ett lysande tillfälle att bekanta sig med vår nya produkt FleXbus. Tillsammans med våra vänner på nVent kommer vi att turnera med en demotruck runt om i Sverige under veckorna 36–37. Då får du möjlighet att se mer av detta innovativa och högflexibla system för lågspänningsanslutningar. Du kommer också att se vad det är som ger så effektiva installationer jämfört med till exempel kabelförläggning. Vill du veta mer om FleXbus? Klicka här

 

Du kanske vill att vår septemberturné ska komma till just din ort? Hör av dig till Emil på 054–250 59 09 eller din säljare så pratar vi ihop oss om ett bra upplägg! 

Åskskyddsseminarie

Välkommen till ett seminarie med vår produktspecialist Christian Wennerstrand samt er lokalt ansvarige säljare

I det här seminariet får du fördjupade teoretiska kunskaper och praktiska exempel inom åskskydd, jordning och potentialutjämning. Christian är även ledamot i SEK Svensk Elstandards tekniska kommitté 81 för åskskydd, så du får höra det senaste inom regeltillämpning och praxis. 

Scandic Sollentuna – Tisdag 13/9, 08:30–12:30 + lunch
Royal Star Älvsjö – Onsdag 14/9, 08:30–12:30 + lunch

Kviberg Park Göteborg – Onsdag 28/9, 08:00–12:00 + lunch
Kviberg Park Göteborg – Torsdag 29/9, 08:00–12:00 + lunch

Malmö Live – Tisdag 11/10, 08:00–12:00 + lunch
Malmö Live – Onsdag 12/10, 08:00–12:00 + lunch

Skellefteå Stadshotell – Tisdag 25/10, 08:00–12:00 + lunch
Skellefteå Stadshotell – Onsdag 26/10, 08:00–12:00 + lunch

Seminariet är kostnadsfritt, men om du anmäler dig och inte kommer debiterar vi 495 kr exkl moms. 
Vi står för förmiddagsfika, lunch och dokumentation. Välj det seminarietillfälle som passar dig. 

Varmt välkommen med din anmälan till seminarie@mericon.se

Fototävling 2022

Fototävling! Förra året utlyste vi en fototävling som blev väldigt populär. Vinnaren, Jonas Lindberg i Vikbolandet, fick ett installerat överspänningsskydd i sin bostad i pris. Det är Jonas du ser i bilden, vill du se hans vinnande bidrag hittar du det här i vårt nyhetsarkiv.

Nu är det dags igen! Årets tävling har samma förutsättningar som förra året. Du tävlar med din bästa bild eller film med blixt i motivet. Fast det är såklart inte din kamerablixt vi vill att du fotograferar, utan den där blixten som kan ses på himlen …

Ett krav är att du har tagit bilden själv, dvs du får inte använda någon annans bild från t ex Internet; upphovsrättsliga lagar och regler gäller. Har du däremot en bild eller film sparad sedan tidigare år är det helt ok att tävla med den.

I augusti kommer juryn att utse en vinnare som kommer att få ett överspänningsskydd inklusive installation i sin villa (inom Sverige), värde cirka 6 000 kr. Ett överspänningsskydd skyddar elektronisk utrustning från de överspänningar som kan uppstå när åskan slår ner i eller i närheten av bostaden; det kan med andra ord bespara dig tråkiga och dyra utgifter, och förhindra bränder. Juryn består av fotograf Jeanette Dahlström, Tommy Ernerudh Länsförsäkringar, Mats Liljegren Svenska Elkedjan AB och Per N Lekemark Mericon Sverige AB. Ditt bidrag mejlar du till info@mericon.se senast 31 augusti 2022. I och med att du skickar in ditt tävlingsbidrag till oss medger du att vi och våra samarbetspartners får publicera det fritt i våra kommunikationskanaler. Eventuell vinskatt betalas av vinnaren.

Lycka till och ha en härlig sommar!

Vi har öppet hela sommaren

Vi har öppet hela sommaren
Sommaren närmar sig med stormsteg, och vi ser fram emot härliga lediga dagar med tid för avkoppling, sol, bad, grill och allt annat som hör till. Som vanligt har vi öppet hela sommaren, om än med något begränsad styrka. Så varmt välkommen att höra av dig med beställningar och förfrågningar. Webbshopen får lika lite semester som vanligt, dvs ingen alls. 

Hoppas du får en härlig sommar!

Maskiningenjör eller mekatronikingenjör

Vi söker en elintresserad maskiningenjör eller mekatronikingenjör 

Vi behöver förstärka vår konstruktionsavdelning med en kompetent och hungrig medarbetare. Söker du en arbetsplats där du hela tiden får lösa spännande utmaningar med den senaste tekniken? Med andra ord en arbetsplats i medvind där du får alla möjligheter att utvecklas tillsammans med oss.

På Mericon löser vi dagligen våra kunders problem, där du bland annat kommer att skapa konstruktiva lösningar i 3D–CAD, alternativt göra beräkningar. Tillsammans med kunderna skapar vi optimala lösningar utifrån teknik, funktionalitet, ekonomi, estetik och tidsramar. Våra arbetsuppgifter är starkt varierande, vilket vi uppskattar då vi vet att det stimulerar utvecklingen på både företags- och individnivå. 

För att lyckas med de arbetsuppgifter du får hos oss behöver du ha en civil- eller högskoleingenjörsexamen. Vi ser också framför oss att du är nyfiken och drivs av att lära dig nya saker, samt att du är generös med dina kunskaper till oss kolleger. Du är en lagspelare som trivs med att både driva en del projekt självständigt och att i andra fall dela på ansvaret med övriga teamet. Ibland är tempot högt, så det är nödvändigt att du kommunicerar väl med både kolleger och kunder. Det borgar för att våra processer fortsätter att vara smidiga och högkvalitativa. 

Skicka in din ansökan med ett CV och ett personligt brev till ansokan@mericon.se snarast. Vi intervjuar löpande, så vänta inte med att höra av dig. 

Läs mer om FleXbus

Läs mer om FleXbus
En helt ny komplett anslutningslösning når inom kort marknaden! I bilden ser du en skarp uppställning från inte mindre än fyra länder; nVent från tre olika länder plus vi själva. Hög energi och full fart in i lanseringen av det här innovativa systemet. 

FleXbus är ett helt nytt innovativt system fullt testat enligt IEC 60364 samt IEC 61439 för lågspänningsanslutningar med en hög flexibilitet samt snabb installations- och leveranstid. En pålitlig lösning där man maximalt behöver två parallella ledare för laster upp till 4 700 A tillsammans med lättmonterade anslutningar betyder att man kraftigt reducerar installationstiden. 

Ena änden prefabriceras innan leverans, andra änden kläms mot anslutningen med speciellt framtagna klämmor för att motstå vibrationer och säkerställa en god elektrisk kontakt. Med sju olika areor på ledare, från 220 till 1 810 mm², kan man med en enkel ledare överföra upp till 2 260 A, och med parallella ledare alltså upp till 4 700 A. Systemet lämpar sig mycket väl för anslutningar av exempelvis transformatorer, ställverk och UPS. Och installationen görs enkelt med vanliga standardverktyg. Ledarna består av kopparbeklädd aluminium, vilket ger ytterligare fördelar på grund av den låga vikten. Ledarna är dubbelisolerade (klass II) med en kraftig isolation med vår vanliga ADVANCE-teknologi, vilket betyder halogenfritt, lågrykande och flamdämpande. Se detta tillsammans med att systemet är fullt testat, och du har ett säkert och robust system. 

De speciellt framtagna hållarna är enkla att montera och kan fästas både horisontellt och vertikalt på allt från kabelstege till direkt i vägg. Material för att göra anslutningar från 2–10 m kommer att finnas lagerförda, men systemet kan dock utformas för upp till 100 m. Ett mycket stabilt och användarvänligt system som kommer förenkla många projekt framöver. Kontakta oss gärna för mer information.

Vi söker teknisk säljare

Vi söker teknisk säljare

För att möta efterfrågan på våra tjänster och produkter behöver vi alltså ytterligare en kollega. Minst. Våra kunder är konsulter, elinstallatörer, projektledare och byggare som på ett eller annat sätt behöver våra kunskaper kring strömfördelning, jordning och åskskydd. Vi är angelägna om att hålla en hög och jämn kvalitet på våra råd, rekommendationer, 3D-ritningar, riskanalyser, produkter och installationer. Vi vet också att våra kunder värdesätter snabba och korrekta svar, och leveranser just-in-time. 

Vi ser framför oss att du har en bakgrund inom el. Kanske som säljare, elinstallatör, elingenjör eller något annat som gör att du stärker vårt lag. Vi tror också att du är prestigelös, driven och en fena på att skapa och vårda relationer. Både internt och externt. Och det är viktigt. För i de medarbetarundersökningar vi genomför får vi väldigt höga värden på bland annat trivsel, engagemang och motivation. Och så ska det fortsätta vara. I ditt nya lag finns drygt 20 fantastiska medarbetare som alla är nyfikna på vår nästa kollega. Din placeringsort blir på vårt huvudkontor på Hammarö eller på vårt systerbolag i Norrköping.

Som teknisk säljare hos oss ansvarar du för en egen region och i den blir du vår kundansvarige representant. Med dina kunskaper om våra tjänster och produkter sätter du dig in i kundens behov och utmaningar, tar fram konkurrenskraftiga lösningar, upprättar offerter och avtal samt blir kundens primära bollplank hos oss. Du umgås tätt med dina kunder, både vad gäller resor där övernattningar kommer att ingå, samt via telefon och digitala möten.


Berätta om vem du är, vad du har gjort hittills i din karriär och varför du söker dig till oss. Vi rekryterar löpande, så skicka din ansökan snarast till ansokan@mericon.se