Nyheter


Filtrera

Vi söker innesäljare

Vi söker innesäljare
Som innesäljare hos oss på blir du en viktig del av ett kompetent team som tillsammans driver och utvecklar vår försäljning. Bland dina viktigaste uppgifter blir att skapa ett positivt och professionellt bemötande till våra kunder, bland annat genom att ge råd och leda projekt kring våra produkter och lösningar, supportera kunder i produkturval och orderläggning samt att skapa och följa upp offerter. 

Vi hjälper dagligen våra kunder med att lösa deras utmaningar och problem. För att bidra till det på ett bra sätt är det viktigt att du är utpräglat serviceinriktad, lösningsorienterad och kommunikativ. En av våra nycklar till framgång är vårt samarbete i jobbet, så vi lägger förstås stor vikt vid att du är en person som trivs med att arbeta tätt och konstruktivt tillsammans med dina kolleger. Andra egenskaper vi värdesätter i den här rollen är att du är driven, initiativrik, nyfiken och strukturerad. Vad du har för bakgrund är inte helt avgörande, men vi ser fördelar i att du har ett intresse för teknik och är administrativt lagd.

Hör av dig och berätta vad du kan tillföra och varför du tror att vi skulle trivas tillsammans. Vi rekryterar löpande, så skicka din ansökan snarast till ansokan@mericon.se

Nu lanserar vi FleXbus

Nu lanserar vi FleXbus
Inom kort kommer vi att lansera ett helt nytt system i vårt sortiment – FleXbus. Det handlar om en ny och innovativ lösning för flexibla kraftanslutningar av låg vikt mellan elektrisk utrustning som transformatorer, ställverk etc. Systemet är framtaget och utvecklat av vår partner nVent ERIFLEX och består av en helt ny strömledare i form av kopparbelagda aluminiumflätor med kraftig halogenfri, lågrykande och flamdämpande isolering, med samma ADVANCE-teknologi som våra andra isolerade strömflexibler. Dessutom nya innovativt utvecklade hållare för ledarna och klämmor för anslutning. Systemet är fullt testat och överensstämmer med IEC 60364 / IEC 61439. Det här unika konceptet förenklar monteringen och minskar installationstiden jämfört med lösningar med kablage och i vissa fall även strömskenor. Med andra ord är det ett perfekt komplement till vårt befintliga utbud av system och produkter. Du är varmt välkommen att höra av dig om du vill veta mer!

Caddy-katalogen är här

Caddy-katalogen

Caddy-sortimentet är ett av marknadens bredaste program med upphängning, montage och infästningsmaterial. Här hittar du allt du behöver för upphängningar av installationsmaterial som exempelvis strömskenor, armaturer, infästningar för kablage, rör, trådstegar och ventilation. För att klara de mest varierande miljöer finns produkterna i mängder av olika material och ytbehandlingar.

Du hittar Caddy-katalogen med alla artiklar här.

Vill du ha hjälp att välja eller hitta rätt produkter för just ditt behov, eller om du redan vet vad du vill ha och önskar få produkten upplagd i vår webbshop, är du alltid varmt välkommen att höra av dig. Vi hjälper dig gärna.

Vår inköpsavdelning

På Mericon arbetar vi kontinuerligt med de utmaningar som uppstår när det gäller att effektivt få tillgång till de leveranser vi behöver, för att i vår tur leverera till våra kunder. En del av vår produktexpertis är förstås att de efterfrågade komponenterna finns tillgängliga i form av korta ledtider. Det gäller oavsett om det är produkter vi specialanpassar vid specifika kundförfrågningar eller om det är artiklar i vårt stora standarsortiment vi lagerför för löpande leveranser. 

Det är Linda och Erik som arbetar på vår inköpsavdelning, och vi ställde några frågor till dem.

- Vilka utmaningar ställs vi inför just nu?
Det är framför allt materialbrist runt om i världen som kan ställa till det på marknaden, berättar Erik. Det är en verklighet i många branscher just nu. Dessutom arbetar vi hela tiden med att se över olika logistiklösningar, fortsätter Linda. Vi är ju angelägna om att arbeta så hållbart det går. Och i det ligger att fraktlösningar måste vara effektiva och rationella, och med minsta möjliga miljöavtryck.

- Det låter som ett omfattande arbete. Vilka parter är involverade i det här, förutom ni på inköpsavdelningen?
När det gäller strategiska inköp så arbetar vi tätt med vår ekonomichef Lars. Det är ett gemensamt arbete att se över vårt lagerflöde, så att det alltid är optimerat. Samtidigt är ju de flesta medarbetare involverade i någon grad. I vår strategi ligger också att bibehålla långsiktiga relationer med våra samarbetspartners. De relationerna säkerställer att vi har bästa pris och kvalitet samt förstås korta ledtider. För att förvissa oss om att vi ligger rätt mäter vi månadsvis våra leverantörers precision, dvs hur leveranstid och kvalitet står sig jämfört med våra förväntningar. Det är ett arbete som både är roligt och konstruktivt som gör både oss och våra leverantörer bättre. Win-win, med andra ord.

- Hur kommer frågor som miljö och hållbarhet in i ert arbete?
Vi lägger stort fokus på att göra så litet miljöavtryck som möjligt. Vi väger in hållbara aspekter i alla led; in- och utrikes frakter, emballage, samfrakter och så vidare. Det går faktiskt att kombinera minimal miljöpåverkan med effektiva leveranser. Ibland kan det vara svårt, men det går. För oss och våra kunder är det centralt att deras behov och önskemål värderas högt. För att lyckas med det har vi tät intern kommunikation med samtliga avdelningar. Under pandemin har det såklart blivit mycket digitala möten både internt och externt, vilket har fungerat bra. Men samtidigt ser vi fram emot att få träffas fysiskt igen.

God jul!

I stället för att köpa julklappar till våra kunder har vi i år valt att stötta Barncancerfonden och det viktiga arbete de gör. Vår gåva går oavkortat till forskning.

Ny verkstadslokal

Under hösten har vi förberett flytt av vår verkstad till grannfastigheten tvärs över gården. Ny färg på väggarna och ett rejält slitstarkt golv är på plats. Likaså nya lagerhyllor och pallställningar. Och nu arbetar vi i skarpt läge i vår nya miljö.

Vår nya verkstadslokal är större och mer ändamålsenlig, vilket gör vårt arbete effektivare och enklare. Och inte minst säkrare för våra medarbetare.

Hör av dig om du har vägen förbi så visar vi dig runt.

3D-scanning

Sedan tidiga hjälpmedel som talmeter, tumstock och måttband har det i omgångar kommit flera olika tekniska innovationer som förbättrar exakthet och underlättar mätningar. 

Vi erbjuder riktigt avancerad 3D-scanning. Med den här sylvassa tekniken går nu mätningarna snabbare, är smidigare och har en exakthet som överträffar det mesta. Vi skapar en exakt kopia av verkligheten, till exempel ett rum, och bygger upp det i ett punktmoln. Med det som ingångsvärde arbetar våra konstruktörer i CAD och skapar modeller i sitt arbete. Och det arbetet kan exempelvis vara att designa och konstruera skensystem till våra kunder.

Tack vare den här tekniken precisionsmäter vi objekt upp till 80 meter, och vi når en exakthet på 0,3 mm från 20 meters håll. När mätningen är genomförd har vi dessutom tillgång till hela det rum vi har scannat, så att vi enkelt kan gå tillbaka och kolla vinklar, mått och mätpunkter som vi initialt inte visste behövdes. Tidsbesparande och högkvalitativt. 

Grattis Jonas!


Sommarens fototävling har nu fått en vinnare! Det är Jonas Lindberg från Vikbolandet som har tagit den här fantastiska bilden i närheten av sin bostad. Dramatisk och vacker! Priset är ett installerat överspänningsskydd som kommer att installeras i Jonas bostad under hösten.

Fototävling!

Fototävling! Juli är en av de månader det åskar som allra mest i Sverige. Och nu utlyser vi en tävling där du tävlar med din bästa bild eller film med blixt i motivet. Fast det är såklart inte din kamerablixt vi vill att du fotograferar, utan den där som mullrar på himlen …

Ett krav är att du har tagit bilden själv, dvs du får inte använda någon annans bild från t ex Internet; upphovsrättsliga lagar och regler gäller. Har du däremot en bild eller film sparad sedan tidigare år är det helt ok att tävla med den.

I augusti kommer juryn att utse en vinnare. Vinnaren får ett överspänningsskydd inklusive installation i sin villa (inom Sverige), värde cirka 6 000 kr. Ett överspänningsskydd skyddar elektronisk utrustning från de överspänningar som kan uppstå när åskan slår ner i eller i närheten av bostaden; det kan med andra ord bespara dig tråkiga och dyra utgifter, och förhindra bränder. Juryn består av fotograf Jeanette Dahlström, Tommy Ernerudh Länsförsäkringar, Mats Liljegren Svenska Elkedjan AB och Per N Lekemark Mericon Sverige AB. Ditt bidrag mejlar du till info@mericon.se senast 31:a juli 2021. I och med att du skickar in ditt tävlingsbidrag till oss medger du att vi och våra samarbetspartners får publicera det fritt i våra kommunikationskanaler. Eventuell vinstskatt betalas av vinnaren.

Lycka till och ha en härlig sommar!

Servicebil

Många av våra servicejobb sker på plats hos våra kunder. Installation och driftsättning av olika system samt byte och injustering av komponenter hör till de vanligare uppdragen. Vår servicebil har en grundutrustning med de verktyg och maskiner som vi använder mest frekvent, men anpassas förstås efter respektive uppdrags karaktär och omfattning.