Nyheter


Filtrera

Intervju med Emil om ISO

Under hösten och vintern har vi lagt ner en hel del energi för att uppnå ISO-certifieringar på vårt miljöledningssystem och på vårt kvalitetsledningssystem. Ett arbete som har varit omfattande, inspirerande och lärorikt. Vi har alla varit engagerade utifrån våra olika yrkesroller, så det har varit ett lagarbete att gå i mål med. Men det är vår produktansvarige Emil Flodman som har drivit och projektlett hela processen.
- Vad har vi för nytta av att ha de här certifikaten?
Certifieringen har gett en god inblick i det dagliga arbetet, vi har fått en förståelse för eventuella flaskhalsar i de dagliga rutinerna. Den förståelsen har sparat oss både tid och energi. Certifikaten ser jag som ett kvitto på att vi jobbar på rätt sätt med våra kvalitets- och miljöfrågor. I princip hela certifieringsarbetet har utgått från att analysera vårt arbetssätt, som vi i stort sett alltid har haft, och sedan finslipa och utveckla vissa punkter. Ledningssystemen som nu är upprättade kommer förenkla och effektivisera hela organisationens arbete, förhindra att problem uppstår men framförallt förebygga att samma problem uppstår två gånger.
- Vad har våra kunder för nytta av att vi är certifierade?
Våra kunder kommer nu få ytterligare en garanti på att vi alltid strävar efter att leverera en god kvalitet på ett hållbart sätt.
Hur ska vi fortsätta arbeta med de här frågorna?
Ledningssystemen är implementerade i hela organisationen och arbetas efter dagligen från inkommen förfrågan till slutlevererad lösning eller produkt. Vi kommer att fortsätta att utveckla våra rutiner och interna processer för att kunna minimera risken för kvalitets- eller miljöavvikelser. 
Tips till andra företag som funderar på att certifiera sig?
Jag tror att de flesta som funderar på att certifiera sig känner att man har en bra grund i sitt nuvarande arbetssätt. Så börja med en analys av arbetsflödet och utgå ifrån det. Jobba sedan med de detaljer man eventuellt behöver förändra, förbättra eller utveckla. 

Vi söker säljare

”Är du sugen på att ta nästa steg i din karriär?” Visst har du sett ett gäng rekryteringsannonser börja precis så? Visst låter det rätt klyschigt? Men vi vågar påstå att det faktiskt är så det kan bli hos oss. Vi tror att du redan har ett imponerande CV, men vi tror också att du är en person som vill fortsätta att växa. Och att du är en person som gärna vill bidra till gruppens utveckling genom att generöst tillföra dina kunskaper och erfarenheter, samtidigt som du själv växer genom att vara nyfiken, modig och mottaglig för att tänka i nya banor.

Vi växer och vi behöver bli fler.

För att möta efterfrågan på våra tjänster och produkter behöver vi nu alltså ytterligare en kollega. Minst. Våra kunder är konsulter, elinstallatörer, projektledare och byggare som i olika faser i sina projekt behöver våra kunskaper kring strömfördelning, jordning och åskskydd. Vi är angelägna om att hålla en hög och jämn kvalitet på alla våra råd, rekommendationer, 3D-ritningar, riskanalyser, produkter och installationer. Vi vet också att våra kunder värdesätter snabba och korrekta svar, och leveranser just-in-time. De till och med kräver det. Vi har ett flexibelt och dynamiskt förhållningssätt, vilket möjliggörs tack vare etablerade och logiska rutiner. Det flexibiliteten gör också att vi är mottagliga för olika typer av personer som söker sig till oss. Tjänsten kan alltså komma att utformas efter dig. Så vem är du?

Vi ser framför oss att du har en bakgrund inom el. Men exakt vad du gjort kan variera. Hos oss har vi en hel del internutbildningar, så det du inte kan just nu kan du säkert lära dig. Vi förväntar oss att du är prestigelös, driven och en fena på att skapa och vårda relationer. Både internt och externt. Och det är viktigt. För i de medarbetarundersökningar vi genomför får vi väldigt höga värden på bland annat trivsel, engagemang och motivation. Och så ska det fortsätta vara. I ditt nya lag finns drygt 20 fantastiska medarbetare. Vill du veta mer om oss och hur det är att arbeta här kan du ta kontakt med vem du vill av oss och ställa frågor. Du vet var du hittar våra kontaktuppgifter. 

Berätta om vem du är, vad du har gjort hittills i din karriär och varför du söker dig till oss. Mejla så snart du kan till ansokan@mericon. Hoppas vi hörs!

Clear River Racing

På Karlstads universitet pågår sedan 14 år ett spännande projekt. Ett trettiotal studenter, varav de flesta är blivande ingenjörer, arbetar teoretiskt och praktiskt med att bygga en bil. Och det är inte vilken bil som helst: den byggs för racing på Formel 1-bana. Hur coolt är inte det!?

Teamet heter Clear River Racing, och har tidigare tävlat på anrika banor som tyska Hockenheim och på Silverstone i Storbritannien. För några år sedan placerade de sig på en hedrande pallplats på just Silverstone, och det bland 100 tävlande universitet.

I år bygger CCR för första gången en eldriven bil. En härlig utmaning som ligger helt rätt i tiden. Nyligen var de på studiebesök hos oss. Då bjöd vi på en rundvandring och en genomgång av fördelarna med Flexibar jämfört med kablage. Bilden de bygger just nu beräknas vara färdig för racingbanorna i sommar, och vi håller förstås tummarna för att de Flexibarer vi levererat hjälper CCR till nya framgångar.

Webbinarium

Nu är det dags för webbinarie igen! Nytt för i år är att du får färska nyheter kring de senaste reglerna och tillämpningarna inom åskskydd och jordning, direkt från SEK Svensk Elstandard, där Christian är ledamot en internationell standardiseringskommitté. Så passa på att del av våra kunskaper och elfarenheter! Läs mer på: mericon.se/page/services

SGK Installation i Falkenberg

Våra vänner på SGK Installation i Falkenberg gav oss en utmaning. De ville ha möjligheten att ansluta sex st 16 mm2-kablar på en Schneider NSX-brytare på 320 A. Spännande! Vi tog våra distributionsblock (UDF6C500AL) och konfektionerade små Flexibar Advanced 3 x 24 x 1 för att lösa anslutningen mellan brytare och block. Och för att få en petsäker brytaranslutning satte vi våra Endcov 24, och fick på så vis en IP20-klassad lösning.

Vi stödjer Hjärnfonden

Nu är vi inne i årets sista månad, snart börjar det bli dags att summera ett minst sagt ovanligt år. Det börjar också närma sig ledighet och julfirande. Vår webbshop är alltid öppen, och vi har i övrigt öppet som vanligt  förutom helgdagarna förstås. Då ska vi varva ner, mysa, fira jul och ladda batterierna.

God Jul!

Karlstads El- och Stadsnät

Vid installationer med korta avstånd i både höjd- och sidled kan det många gånger vara krävande att förlägga enledare med pressade kabelskor i varje ände. I vissa fall kan det vara både två och tre kablar på upp till 300 mm² som ska kopplas. Om du använder Flexibar ökar möjligheten drastiskt att du klarar dig med en kabel per pol. Flexibaren är precis som den låter – flexibel. I praktiken är den mer lättjobbad och mer ”förlåtande” än en grov RQ-kabel. Vid anslutning mot transformatorfanan uppnår man full anslutningsyta.

I bilden ser du ett jobb för Karlstads El- och Stadsnät där vi skapade en höggradigt funktionell lösning med Flexibar.

Valsverket Torshälla

Drifterna till Valsverket i Torshälla har fått ny faskompensering. Tillsammans med våra vänner på Linjemontage i Grästorp har vi levererat en lösning inkluderande design, konstruktion och komponenter.

Våra strömskenor i K-serien överför 5 000 A vardera till 24 st filterskåp. Fördelningen sker sedan med Erilinks skenfördelning, där varje filter ansluts med Flexibar. En lösning som både vi och Outokumpu är väldigt nöjda med. ”Vi frigör effekt, driften fungerar mycket bra, ljudnivån är väsentligt lägre än tidigare och dessutom sparar vi pengar”, säger Christer Söderros på Outokumpu Stainless AB.

Vill du ha vårt nyhetsmejl?

Vårt nyhetsmejl kommer ungefär en gång per månad och innehåller olika typer av nyheter från vår värld. Produkter, metoder, fakta och en hel del annat. Vill du har vårt nyhetsmejl behöver du bara fylla i dina uppgifter längst upp på denna sida

Icon Växjö

Det här är en minst sagt imponerande byggnad. Här finns till exempel kontor, co-working-ytor, bostäder, skola, hotell, restaurang, spa och gym. Arkitekterna Semrén & Månsson har i hög grad bidragit till att skapa ett landmärke som drar ögonen till sig. 37 000 m2 på 19 våningar gör det till Växjös största byggnad. Men det är inte bara storleken som fascinerar. Formspråk, innehåll och sammanhang har sett till att Icon uppmärksammats rejält, bland annat med nomineringar i flera tävlingar.

Våra vänner på Elias Syd gav oss i uppdrag komma med en komplett lösning på det yttre åskskyddet, vilket vi såklart gjorde med glädje och stolthet.

Foto: Semrén & Månsson.