Läs mer om FleXbus


Läs mer om FleXbus
En helt ny komplett anslutningslösning når inom kort marknaden! I bilden ser du en skarp uppställning från inte mindre än fyra länder; nVent från tre olika länder plus vi själva. Hög energi och full fart in i lanseringen av det här innovativa systemet. 

FleXbus är ett helt nytt innovativt system fullt testat enligt IEC 60364 samt IEC 61439 för lågspänningsanslutningar med en hög flexibilitet samt snabb installations- och leveranstid. En pålitlig lösning där man maximalt behöver två parallella ledare för laster upp till 4 700 A tillsammans med lättmonterade anslutningar betyder att man kraftigt reducerar installationstiden. 

Ena änden prefabriceras innan leverans, andra änden kläms mot anslutningen med speciellt framtagna klämmor för att motstå vibrationer och säkerställa en god elektrisk kontakt. Med sju olika areor på ledare, från 220 till 1 810 mm², kan man med en enkel ledare överföra upp till 2 260 A, och med parallella ledare alltså upp till 4 700 A. Systemet lämpar sig mycket väl för anslutningar av exempelvis transformatorer, ställverk och UPS. Och installationen görs enkelt med vanliga standardverktyg. Ledarna består av kopparbeklädd aluminium, vilket ger ytterligare fördelar på grund av den låga vikten. Ledarna är dubbelisolerade (klass II) med en kraftig isolation med vår vanliga ADVANCE-teknologi, vilket betyder halogenfritt, lågrykande och flamdämpande. Se detta tillsammans med att systemet är fullt testat, och du har ett säkert och robust system. 

De speciellt framtagna hållarna är enkla att montera och kan fästas både horisontellt och vertikalt på allt från kabelstege till direkt i vägg. Material för att göra anslutningar från 2–10 m kommer att finnas lagerförda, men systemet kan dock utformas för upp till 100 m. Ett mycket stabilt och användarvänligt system som kommer förenkla många projekt framöver. Kontakta oss gärna för mer information.