Fototävling 2022


Fototävling! Förra året utlyste vi en fototävling som blev väldigt populär. Vinnaren, Jonas Lindberg i Vikbolandet, fick ett installerat överspänningsskydd i sin bostad i pris. Det är Jonas du ser i bilden, vill du se hans vinnande bidrag hittar du det här i vårt nyhetsarkiv.

Nu är det dags igen! Årets tävling har samma förutsättningar som förra året. Du tävlar med din bästa bild eller film med blixt i motivet. Fast det är såklart inte din kamerablixt vi vill att du fotograferar, utan den där blixten som kan ses på himlen …

Ett krav är att du har tagit bilden själv, dvs du får inte använda någon annans bild från t ex Internet; upphovsrättsliga lagar och regler gäller. Har du däremot en bild eller film sparad sedan tidigare år är det helt ok att tävla med den.

I augusti kommer juryn att utse en vinnare som kommer att få ett överspänningsskydd inklusive installation i sin villa (inom Sverige), värde cirka 6 000 kr. Ett överspänningsskydd skyddar elektronisk utrustning från de överspänningar som kan uppstå när åskan slår ner i eller i närheten av bostaden; det kan med andra ord bespara dig tråkiga och dyra utgifter, och förhindra bränder. Juryn består av fotograf Jeanette Dahlström, Tommy Ernerudh Länsförsäkringar, Mats Liljegren Svenska Elkedjan AB och Per N Lekemark Mericon Sverige AB. Ditt bidrag mejlar du till info@mericon.se senast 31 augusti 2022. I och med att du skickar in ditt tävlingsbidrag till oss medger du att vi och våra samarbetspartners får publicera det fritt i våra kommunikationskanaler. Eventuell vinskatt betalas av vinnaren.

Lycka till och ha en härlig sommar!