[pabout]

The Mericon Story

Berättelsen om Mericon börjar hemma hos Jonas Kramer för över 20 år sedan. Jonas – som är en driven entreprenör, långt ut i fingerspetsarna – har en fenomenal förmåga att identifiera möjligheter i de mest omöjliga problem. Med sitt starka teknikintresse började han sin bana med att sälja strömfördelningsprodukter runt om i Sverige. På kort tid lyckades han bygga upp ett starkt förtroende i kundkretsen. Han höll det han lovade och lovade bara det han kunde hålla. Succén var snart ett faktum, och Mericons resa fick snabbt god fart. Sedan starten har både Jonas och företagandet avancerat, och vi erbjuder i dag ett komplett sortiment av lösningar, komponenter och system inom strömfördelning, åskskydd och jordning.

Om oss

Mericon är ett kunskapsföretag som designar, konstruerar och tillhandahåller lösningar, system och komponenter för åskskydd, strömfördelning och jordning. Någon att hålla i när åskan går.

Vi är angelägna om att alltid vara ett företag i framkant. Vi är genuint nyfikna och lösningsorienterade, vilket visar sig i att vi inte bara följer utvecklingen, utan också allt som oftast visar vägen. Om vi gillar forskning och utveckling? Vi älskar det!

För att vara den leverantör som våra kunder förväntar sig, har vi ett brett produktsortiment där vi bland annat erbjuder produkter för lågspänningslösningar som skenbryggor, flexibla förbindningar, isolatorer och flätor.

Hos oss kan man få konstruktionshjälp, vi arrangerar utbildningar och seminarier, och vi hyr ut hydraulverktyg för bearbetning av kopparskenor och flexibler. Vi levererar åskskydd till byggnationer och anläggningar samt produkter för jordning och potentialutjämning. I vårt breda sortiment finner du innovativa produkter som Flexibar Advanced, IBS/IBSB strömflätor, Erilink, Cadweld, ISOnV och GEM.

Vi har både de rätta förutsättningarna och de rätta ambitionerna för att bidra till att göra våra kunders affärer stabila och lönsamma.


Mericon i dag

Mericon består av drygt 20 medarbetare som alla arbetar målfokuserat mot visionen ”att möjliggöra för våra kunder att briljera inom strömfördelning åskskydd och jordning”. Vi är i ett expansivt skede där vi bara ser möjligheter, vilket naturligtvis gör vårt jobb både roligt och inspirerande.

Vi attraherar människor som delar vår innovativa syn på problemlösningar och utmaningar, därför stärks kontinuerligt våra möjligheter att erbjuda våra kunder det allra senaste inom våra respektive affärsområden. Med våra drygt 20 års erfarenhet fortsätter vi att produktutveckla och situationsanpassa våra erbjudanden, så att varje applikation når sin optimala funktionalitet.

Vi är starkt förtjust i att vända problem till lösningar.

 

Vill du läsa mer om vårt systerföretag Mericon Engineering? Klicka här.