[pcases]

Icon Växjö

Det här är en minst sagt imponerande byggnad. Här finns till exempel kontor, co-working-ytor, bostäder, skola, hotell, restaurang, spa och gym. Arkitekterna Semrén & Månsson har i hög grad bidragit till att skapa ett landmärke som drar ögonen till sig. 37 000 mpå 19 våningar gör det till Växjös största byggnad. Men det är inte bara storleken som fascinerar. Formspråk, innehåll och sammanhang har sett till att Icon uppmärksammats rejält, bland annat med nomineringar i flera tävlingar.

Våra vänner på Elias Syd gav oss i uppdrag komma med en komplett lösning på det yttre åskskyddet, vilket vi såklart gjorde med glädje och stolthet.

Foto: Semrén & Månsson

Malmö Live

Malmö Live är ett stadskvarter som innehåller konserthus, kongresscenter, hotell samt ett flertal byggnader med bostäder och kontor. Det är en arena i en storlek som regionen aldrig tidigare skådat, med ett konserthus som anses var det bästa norra Europa har att erbjuda. Det är minst sagt hänförande.

Till den här fantastiska anläggningen fick vi möjligheten att designa och leverera material för åskskydd och jordning. Med vårt System 3000 skapade vi ett tryggt och stabilt åskskydd med en visuell design som inte påverkar byggnaden på ett negativt sätt. Här möts det estetiska och funktionella på ett optimalt sätt.

Ny vindpark i Åndberget

I vindkraftparken i Åndberget sydväst om Lillhärdal i Härjedalen kommer det att byggas 53 vindkraftverk. Parken beräknas vara färdig för driftsättning i slutet av 2021, och kommer då att vara en av de största landbaserade vindparkerna i Sverige med en förväntad årsproduktion på 800 GWh, vilket motsvarar elanvändningen för 40 000 elvärmda villor under ett år eller hushållsel för 400 000 lägenheter.

Det vi har levererat till projektet möter de krav som ställs på en säker och stabil jordning, oberoende av årstid. Jordningen utförs genom att de hål man borrar i berget förses med jordspett och med vår kontaktmassa GEM, vilket ger en god kontakt med berget. Samtliga anslutningar är sammanfogade med terminsvetsningen Cadweld som garanterar att anslutningarna alltid är de starkaste punkterna, istället för de svagaste.

Skellefteås nya landmärke

I september 2021 öppnades portarna till Kulturhuset Sara Lidman. Arkitekterna som står bakom det är Robert Schmitz och Oskar Norelius på White arkitekter. Byggnaden inrymmer såväl kulturverksamhet som ett hotell med över 200 rum. Det lär vara världens högsta träbyggnad och anses vara ett av de hetaste byggprojekten i Norrland; norra Sveriges nya landmärke.

Till detta fantastiska projekt har vi fått den stora äran att leverera en komplett lösning med bland annat material för distribution från transformator till fördelning samt strömskenor/skenbryggor för mellan 2 500 A och 5 000 A med prefabricerade anslutningar av Flexibar och flexibler.